Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Замјеник начелника Полицијске управе Добој и градоначелник Добоја поводом почетка нове школске године посјетили ОШ „Свети Сава“

| Добој | Четвртак, 01. септембар 2022.

 

Замјеник начелника Полицијске управе Добој Предраг Лазић и градоначелник Добоја Борис Јеринић су данасповодом почетка нове школске године посјетили градску Основну школу "Свети Сава".

Замјеник начелникаУправе је у обраћању медијима рекао да је у протекле три године евидентирана само једна незгода у којој је учесник био ученик, те да се иста догодила на регионалном путу у мјесту Костајница, подручје града Добоја.

 Он је рекао новинарима и да је полиција у протеклих неколико дана почела са реализацијом кампање "Заштитимо дјецу у саобраћају" коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске, а чији је циљ повећање степена безбједности дјеце у саобраћају, имајући у виду да је њихово присуство далеко веће на улицама када почне школска година.

Овим путем упутио је и апел свим возачима да  у близини школа управљају  возилима са појачаним опрезом и максимално смањеном брзином, јер због могуће несмотрености, дјеца могу несвјесно угозити своју и безбједност других учесника у саобраћају.