Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Из ватреног оружја пуцао у пнеуматике путничких аутомобила

| Теслић | Понедељак, 26. септембар 2022.

 
 
Полицијски службеници Полицијске станице Теслић, 24.09.2022. године, око 02,50 часова, лишили су слободе лице иницијала С.М. са подручја општине Теслић, због основа сумње да је извршило кривична дјела „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ и „Изазивање опште опасности“.
Наведено лице је исто вече  из ватреног оружја пуцало у путничке аутомобиле марке „Peugeot” и “Opel Vectra”  приликом чега је на истима оштетило пнеуматике.
Након наведеног, возач путничког аутомобила марке „Opel Vectra”   лице иницијала Д.З. се удаљило са лица мјеста након чега је слетјело са коловоза и код истог је утврђено присуство алкохола  у организму од 1,71 g/kg. Возач путничког аутмобила марке „Peugeot”  лице иницијала Д.Б. је сачекало полицијске службенике на лицу мјеста, а сва присутна лица ће бити испитана на околности наведеног догађаја. 
Од лица иницијала С.М. је одузета аутоматска пушка, а на основу наредбе Основног суда Теслић извршен је претрес куће и помоћних објеката који наведени користи приликом чега су пронађена два оквира за аутоматску пушку са припадајућим мецима и пиштољски меци.
По комплетирању и докуметовању предмета Окружном јавном тужилаштву Добој ће бити достављен Извјештај о извршеним кривичним дјелима.