Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Два лица лишена слободе због КД уцјена

| Бања Лука | Уторак, 27. септембар 2022.

             

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 26.09.2022. године, извршили су криминалистичку обраду над два лица иницијала З.П. и Б.К. оба из Бањалуке због постојања основа сумње да су починили кривично дјело „Уцјена“.

Надлежној полицијској станци, истог дана, пријвљено је да су лица З.П. и Б.К. уназад три године путем друштвених мрежа упућивала пријетње и уцјене оштећеном лицу, у којима су од исте тражили да им на банковни рачун уплаћује новац или ће јавно објавити њене компромитујуће фотографије.

Полицијски службеници су по наредби Основног суда у Бањалуци, а уз сагласност дежурног тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бањалука, извршили претрес куће и помоћних објеката које користи лице З.П., којом приликом су пронађени и привремено уз потврду одузети предмети који се могу довести у везу са извршењем наведеног кривичног дјела, а који ће послужити као доказ у кривичном поступку.

О свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио полицијским службеницима да се након комплетирања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука достави извјештај о почињеном кривичном дјелу.