Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пронађено 25,70 грама кокаина

| Бања Лука | Уторак, 27. септембар 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 25.09.2022. године, извршили су криминалистичку обраду над лицем Т.К. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и „Омогућавање уживања опојних дрога“ и уручили прекршајни налог лицу Б.М. из Бањалуке због почињеног прекршаја „Козумирање опојне дроге“.

Приликом обављања редовних послова и задатака, 25.09.2022. године око 16,10 часова, полицијски службеници су у Бањалуци у улици Козарска уочили паркирано путничко возило у којем су се налазила два лица која су конзумирала опојну дрогу. Извршеним легитимисањем утврђено је да се ради о наведеним лицима, а прегледом наведеног возила пронађена је и одузета провидна ПВЦ врећица у којој се налазила бијела прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Кокаин“ укупне бруто масе 25,70 грама и вага за прецизно мјерење сиве боје са траговима бијелог праха.

Лице Б.М. је подвргнуто испитивању на присуство опојних дрога,  којом приликом је утврђено присуство опојне дроге „Кокаин“ и опијати, док је лице Т.К. одбило да се подвргне испитивању.

О свему наведеном обавијештен је дежурни судија Основног суда у Бањалуци и дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио полицијским службеницима да сеОкружном јавном тужилаштву Бањалука након комплетирања предмета против лица Т.К. достави извјештај о почињеним кривичним дјелима.