Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град стање безбједности задовољавајуће

| Мркоњић Град | Сриједа, 28. септембар 2022.

 
 
У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 28.09.2022. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец август 2022. године. Конференцији су присуствовали замјеник начелника Управе Бранислав Караулац, начелник Oдјељења полиције Горан Рољић и начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић. 
Уводним излагањем, присутнима се обратио замјеник Полицијске управе Бранислав Караулац који је истакао да је у августу мјесецу 2022. године стање безбједности на подручју Полицијске управе Мркоњић Град било задовољавајуће, те да у извјештајном периоду није било евидентираних кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана. Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму. 
Караулац је истакао да је у посматраном периоду евидентирано 15(14) кривичних дјела, што је више за 1 кривично дјело или 7,1% у односу на упоредни период. Од укупног броја евидентираних кривичних дјела 14 је из области општег криминалитета и 1 из области привредног криминалитета. Коефицијент расвијетљености свих кривичних дјела износи 93,3%, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 85,71%. 
У августу мјесецу 2022. године евидентирано је 12(18) случајева нарушавања јавног реда и мира, мање за 6 нарушавања или 33,3% у односу на упоредни период. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентирано је 13(22) прекршаја, мање за 9 прекршајa или 40,9%. 
Што се тиче безбједности саобраћаја, Караулац је истакао да су евидентиране 24(24) саобраћајне незгоде, што је на истом нивоу као и претходне године. Евидентирано је 12 саобраћајних незгода са повријеђеним лицима, од чега 2 са погинулим лицима, 4 са тешко повријеђеним и 6 са лакше повријеђеним лицима. У саобраћајним незгодана 2 лица су смртно страдала, 6 лица је теже повријеђено, док је лакше тјелесне повреде задобило 11 лица. 
Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја је искључено   170 возача, од чега највише због вожње под утицајем алкохола 151 возач, или 88,82% од укупног броја искључених возача.