Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Процес гласања се одвија мирно у Републици Српској

| Бања Лука | Недеља, 02. октобар 2022.

 

 

Штаб Министарства унутрашњих послова Републике Српске „Избори 2022“ прати и предузима мјере и радње у циљу одржавања повољне безбједносне ситуације у Републици Српској на дан општих избора у БиХ.

Од 2.140 бирачких мјеста на подручју Републике Српске, њих седам још није отворено. Ради се о по једном бирачком мјесту на подручју Полицијске управе Приједор, ПУ Зворник и ПУ Бањалука и четири бирачка мјеста на подручју ПУ Бијељина.

Процес гласања се одвија мирно, без инцидената.

Због одржавања општих избора, локације за издавање личних докумената МУП-а Републике Српске (реферати личних карата, пребивалишта, боравишта и ЈМБ, укључујући аквизицију) раде данас, 02. новембра до 19,00 часова.

Подсјећамо, у циљу предузимања безбједносних мјера и радњи поводом одржавања општих избора на подручју БиХ, министар унутрашњих послова Републике Српске донио је наредбу о забрану превоза експлозивних материја у друмском саобраћају од 02.10.20202. године од 00,00 до 03.10.2022. године до 06,00 часова. Министарство у сједишту, полицијске управе и полицијске станице за наведени дан неће издавати одобрења за превоз експлозивних материја. У истом временском интервалу на подручју Републике Српске забрањен је и саобраћај за теретна моторна возила преко 3,5 тоне укупне масе.