Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Од вишеструких повратника у чињењу прекршаја одузета два комби возила

| Градишка | Сриједа, 12. октобар 2022.

 

 Полицијски службеници Полицијске управе Градишка, 11.10.2022. године, од лица С.З. из Сарајева и С.К. из Босанске Крупе, који су вишеструки  повратници у чињењу прекршаја, привремено су одузели два комби возила марке ,,Mercedesи ,,VW Transporter“.

  Наиме, Полицијској станици Градишка, 11.10.2022. године у 08,00 часова, пријављено је да су полицијски службеници Гранине полиције Градишка, у мјесту Врбашка, град Градишка, зауставили и контролисали два комби возила, којом приликом је утврђено да је једно комби возило нерегистровано, док се на другом комби возилу налазе преправљене регистарске ознаке.

Даљи рад по пријави преузели су полицијски службеници ПУ Градишка који су утврдили да је лице С.З. из Сарајева управљало нерегистрованим комби возилом марке ,,Mercedes“, а на којем су се налазиле преправљене регистарске ознаке, те исти код себе није имао важећу возачку дозволу. На основу извршених провјера у Регистру новчаних казни утврђено је да лице има дуг у износу од око 3686 КМ.

Извршеном контролом комби возила марке ,,VW Transporter“, утврђено је да је истим управљало лице С.К. из Босанске Крупе, прије стицања права на управљање, те да је возило нерегистровано а на којем су се налазиле неприпадајуће регистарске ознаке.На основу извршених провјера у Регистру новчаних казни утврђено је да лице има дуг у износу од око  9029 КМ.

Полицијски службеници су привремено одузели комби возила, а о свему је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који се изјаснио да се након комплетирања предмета против лица С.З. поднесе извјештај за почињено кривично дјело ,,Фалсификовање исправе“, док ће надлежном суду против лиџа С.З. и С.К. бити поднесен захтјев за покретање прекршајног поступка због почињених прекршаја по Закону о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.