Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Алкохол главни узрок нарушавања јавног реда и мира на подручју ПУ Зворник

| Зворник | Сриједа, 12. октобар 2022.

 

     У просторијама Полицијске управе Зворник одржана је данас редовна конференција о резултатима рада у првих девет мјесеци ове године. Начелник Управе, Александар Васиљевић је истакао да је број кривичних дјела повећан за 13 %, али је и коефицјент укупне расвијетљености кривичних дјела 85 %, и коефицјент расвијетљености по непознатом извршиоцу 64,91 %. С обзиром да је број нарушавања јавног реда и мира за 9,3 % мањи, и да је број саобраћајних незгода мањи за 9,9 %, стање безбједности на подручју ПУ Зворник је оцијењено као задовољавајуће и стабилно.

НачелникСектора криминалистичке полиције, Младен Савић је истакао да у првих девет мјесеци 2022. године није било евидентираних тежих кривичних дјела, као и да су коефицјенти откривености високи. У области злоупотребе опојних дрога је откривена су три кривична дјела више него у истом периоу прошле године. Из области привредног криминалитета, откривено је 11 кривичних дјела више него у истом периоду прошле године. У области безбједности саобраћаја је евидентирано 16 кривичних дјела и сва су расвијетљена.

Начелник Сектора полиције,Дражан Еркић је истакао да је у првих девет мјесеци ове године јавни ред и мир нарушен у 309 случајева. Том приликом је евидентирано 410 прекршаја јавног реда и мира, а што је за 9 % прекршаја мање него у истом периоду прошле године. Такође је изјавио да су евидентирано 400 саобраћајних незгода. У току првих девет мјесеци ове године, на подручју ПУ Зворнник је пронађено и евидентирано 265 илеганих миграната, који нису били жртве кривичних дјела и прекршаја, као ни починиоци истих.