Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „Појачане контроле возача мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда, бицикла и кориштење мобилног телефона за вријеме вожње на подручју Полицијске управе Градишка

| Градишка | Петак, 21. октобар 2022.

 

На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, 20.10.2022. године реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентомнаконтролу мотоцикла, лаких мотоцикла, мопеда, бицикла и кориштења мобилних телефона за вријеме вожње.

Током наведене акције, укупно су контролисана 133 учесника у саобраћаја, којом приликом су санкционисана 74 возача или 55,63 %.  По акценту акције санкционисан је 41 возач, док су 33 возача санкционисана по другим основама.

Од 41 санкционисаног возача по акценту акције, 35 возача од којих је 6 возача мопеда, лаког мотоцикла и мотоцикла је санкционисано јер су за вријеме вожње користили мобилни телефон. Поред тога санкционисана су 2 возача јер нису посједовала документ о познавању прописа о безбједности саобраћаја односно важећу категорију, 3 возача су санкционисана јер за вријеме вожње нису користила заштитну кацигу и 1 возач који је у јавном саобраћају управљао возилом прије стицања права на управљање моторним возилом.

Током спровођења акције једно лице лишено је слободе због присуства алкохола у организму.  

Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.