Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Стање безбједности на подручју Полицијске управе Бијељина задовољавајуће

| Бијељина | Четвртак, 27. октобар 2022.

 

            У просторијама Полицијске управе Бијељина одржана је данас редовна конференција о резултатима рада за девет мјесеци 2022. године. На конференцији је речено, да је Полицијска управа Бијељина,  у протеклих девет мјесеци предузела  значајне активности у циљу успостављања ефикасног система у борби против свих видова криминала, а анализирајући све чињенице и резултате рада стање безбједности на подручју Управе можемо оцијенити као задовољавајуће.
У периоду иза нас евидентирано је 614 кривичних дјела, исто као и у упоредном периоду прошле године. Укупно је расвјетљено 541 дјело, коефицијент укупне расвјетљености је око 87%. Надлежним тужилаштвима поднесено је 527 извјештаја против 557 лица.
Анализирајући структуру кривичних дјела можемо констатовати да је највећи број евидентираних кривичних дјела општег криминалитета чак око 82%, а затим привредног криминалитета преко 9%. За девет мјесеци у области привредног криминалитета откривено је 58 кривичних дјела, девет више него у истом периоду прошле године. Укупна материјална штета настала извршењем кривичних дјела износи 3.789.949,00КМ, а противправна имовинска корист износи 3.096.964,00КМ. Поднесена су укупно  34 извјештаја против 47 лица.
На територији Полицијске управе Бијељина евидентиран је 61 мигрант који је илегално прешао границу.
У претходних девет мјесеци евидентирано је 347 случајева нарушавања јавног реда и мира у којима је почињено 505 прекршаја, број евидентираних  нарушавања јавног реда и мира мањи је за око 16%, а прекршаја за око 13% у односу на упоредни период. Такође је евидентирано 890 саобраћајних незгода, исто као у посматраном периоду. У овим незгодама девет лица је смртно страдало, исто као и у упоредном периоду.
Имајући у виду наступајући период услова смањене видљивости, Полицијска управа Бијељина апелује на све возаче, да поштују саобраћајна правила и прописе, да прилагоде брзину условима и стању на коловозу, а посебно на возаче трактора који се крећу ван насељених мјеста, да поштују саобраћајна правила и прописе, у циљу безбједности свих учесника у саобраћају.