Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Министар Лукач: неопходно континуирано радити на безбједности саобраћаја

| Бања Лука | Четвртак, 27. октобар 2022.

 

            „Министарство унутрашњих послова континуирано ради на безбједности саобраћаја и инсталирањем савремених радарских система широм Српске знатно је смањен број смртно страдалих у саобраћајним незгодама“, изјавио је министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач обраћајући се на Међународној конференцији „Безбједност саобраћаја у локалној заједници“ која се данас одржава у Бањалуци.

Он је навео да је у Републици Српској од 1996. године смртно страдало око 4.500 лица у саобраћајним незгодама, што је велики губитак за Републику Српску.

Знамо колико то носи унесрећених породица, као и то да је материјална штета милионска и зато је циљ свега што улажемо у безбједност саобраћаја годинама уназад то да се смање погибије на нашим путевима, да се смањи број удеса. То једино можемо укључујући све агенције и институције које се баве безбједношћу саобраћаја“, рекао је министар Лукач. Он је навео да је у периоду након рата на путевима гинуло око 250 лица годишње, а у посљедње двије године 101 лице.

Министар Лукач је нагласио да је Влада Српске уложила много средстава како би возачи били безбједни у саобраћају, те да ће се и даље радити у складу са свим расположивим могућностима и средствима, нарочито законским овлаштењима полиције, на томе да та безбједност буде на што вишем нивоу.

Организатори ове 11. конференције која се одржава у Републици Српској су Министарство саобраћаја и веза и Агенција за безбједност саобраћаја Републике Српске, а под покровитељством Савјета за безбједност саобраћаја Српске.

Министру Лукачу је у име Министарства унутрашњих послова Републике Српске од стране представника Агенције за безбједност саобраћаја уручена Плакета за велико и несебично залагање на унапређењу безбједности саобраћаја у Републици Српској.