Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализација оперативне акције ,, Лампа“

| Бијељина | Четвртак, 27. октобар 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина 26.10.2022. године предузимајући мјере и радње на документовању пријаве пожара на подручју Града Бијељина пронашли су лабораторију за вјештачки узгој опојне дроге ,,сканк“ са опремом и дјеловима опреме.

У сарадњи  са Управом за организовани и тешки криминалитет и  Полицијском управом  Бијељина,истог дана реализована је оперативна акција под кодним називом  ,, Лапма“, на подручју града Бијељина. Том приликом је пронађена и одузета  лабараторија за вјештачки узгој и производњу опојне дроге ,,сканк“ са опремом и дјеловима опреме у виду карбон филтера, вентилатора, пумпе за воду, лампе за освјетљење и гријање, већа количина материје за прихрану биљака, као и већи број саксија са биљном материјом која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ,,сканк“ у количини од укупно 18.730 грама.

Уз надзор Окружног јавног тужилаштва  Бијељина и уз Наредбе Основног и Окружног суда у Бијељини извршене су активности на документовању кривичног дјела ,,Неовлаштена производња и промет опојних дрога“  којом приликом су пронађена и привремено одузета још два пакета укупне тежине 10.300 грама са садржајем биљне материје  која својим изгледом асоцира на опојну дрогу ,, сканк“.

Током реализације и криминалистичке обраде извршене су радње претресања на подручју Града Бијељина на четири локације којом приликом је одузето више мобилних телефона, један аутомобил, један мотоцикл, пиштољ и више комада муниције.

Од стране полицијских службеника једно лице је лишено слободе и исти ће уз Извјештај  о почињеном кривичном дјелу бити предат у надлежност и на даље поступање надлежном тужилаштву.

            Рад на документовању предмета се наставља!