Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Појачане активности у Новом Граду

| Приједор | Понедељак, 31. октобар 2022.

           

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, заједно са припадницима Јединице Жандармерије, на основу претходно прикупљених оперативних сазнања 29.10.2022. године извршили су оперативно тактичку мјеру рације, те на основу наредбе за претрес Основног суда Нови Град извршили претрес једног објекта предвиђеног за одмор и организацију прослава у Новом Граду, а све у циљу провођења планских активности из области спречавања злоупотребе опојних дрога. Током извођења оперативно тактичке мјере и радње рације, у наведеном објекту је пронађена зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану укупне бруто масе од 18,79 грама.

У вези наведеног утврђено је да је зелену биљну материју која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану, као и металну мрвилицу за исту у наведени обекат донио А.К. из Новог Града и дао је на уживање другим лицима која су се ту налазила на прослави рођендана. О свему обавјештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Приједор.

У наставку активности, полицијски службеници су на локалном путу у мјесту Рудице, општина Нови Град извршили контролу возача  Б.К. из Новог Града који је управљао возилом марке „Opel“, ком приликом је утврђено да је исти позитиван на опојну дрогу канабис. Због почињеног прекршаја из члана 173. ЗООБС-а возач Б.К. искључен из саобраћаја, лишен слободе, те против њега је покренут прекршајни поступак издавањем прекршајног налога. Даљом контролом возача и возила, те провјером путем АСФ базе Интерпола утврђено је да  се наведено возило потражује поводом пријаве да је исто украдено.

Након комплетирања предмета, Окружном јавном тужилаштву Приједор против лица А.К. из Новог Града биће поднесен извјештај за кривично дјело „Омогућавање уживања опојних дрога“.