Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За викенд одузета дрога у Бањалуци

| Бања Лука | Понедељак, 31. октобар 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, радећи на спречавању чињења кривичних дјела и прекршаја из области злоупотребе опојних дрога, у дане протеклог викенда, лишили су слободе три лица иницијалаД.Ј., Н.Д. и Н.П., сви из Бањалуке,док је лицу Б.Г. из Тузле издат прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога, а лице Д.В. из Бањалуке лишено је слободе због почињеног прекршаја из члана 173. Закона о основама безбједности саобраћаја.

Приликом обављања редовних послова и задатака, полицијски службеници извршили су заустављање и контролу путничког возила марке „Fiat“ којим је управљало лице Д.В., док се лице Д.Ј. налазило као сувозач у наведеном возилу. Приликом контроле, лица су подвргнута испитивању на присуство опојних дрога, којом приликом је код лица Д.В. утврђено присуство опојне дроге „Канабис – ТХЦ 10“ и „Кокаин – СОС“, а код ица Д.Ј. утврђено присуство опојне дроге „Амфетамин – АМР“, „Канабис – ТХЦ 10“ и „Кокаин – СОС“. Такође, код лица Д.Ј. је пронађена и одузета ПВЦ врећица са садржајем бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Спид“ бруто масе 1,40 грама.

Код лица Н.Д. пронађено је и одузето око 0,66 грама, а код лица Н.П. око 0,65 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“. Код лица Б.Г. пронађена је и одузета ПВЦ врећица у којој се налазила бијела прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Амфетамин“ укупне бруто масе 1,37 грама.

О свему наведеном је обавијештен дежурни судија Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје.