Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Градишка учествовали у обиљежавању ,,Свјетског дана сјећања на жртве саобраћајних незгода“

| Градишка | Сриједа, 23. новембар 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске станице за безбједност саобраћаја Градишка, учествовали су данас у обиљежавању ,,Свјетског дана сјећања на жртве саобраћајних незгода“,  а који је организовао Ауто мото савез Републике Српске, Ауто мото друштво Градишка и Црвени крст Градишка.

У склопу обиљежавања наведене активности, волонтери чланова клуба младих Црвеног крста Градишка, су на платоу испред Културног центра Градишка, извели показну вјежбу у пружању прве помоћи у случају саобраћајне незгоде, док су полицијски службеници ПС за БС Градишка, вршили обезбјеђење лица мјеста и увиђај саобраћајне незгоде.

Циљ ове активности јесте сјећање на жртве саобраћајних незгода, али и подизање свијести код учесника у саобраћају о поштовању законских прописа из области безбједности саобраћаја, како би се смањиле посљедице саобраћајних незгода.

У организацији ,,Светског дана сјећања на жртве саобраћајних незгода“ учествовали су и представници Дома здравља Градишка и Професионалне ватрогасне јединице Градишка.