Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У наставку акције „Балкон“ пронађена опојна дрога

| Бања Лука | Петак, 25. новембар 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 25.11.2022. године, у наставку оперативне акције кодног назива „Балкон“, извршили су криминалистичку обраду над лицима иницијала Д.М. из Приједора и Д.Д. из Бањалукезбог постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“.

На подручју Града Лакташи, извршен је претрес куће коју користи лице Д.М. којом приликом су пронађени и одузети следећи предмети: двије стаклене тегле у којима се налази зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“ укупне бруто масе око 800 гр, два паковања ПВЦ фолије у којој се налази бијела прашкаста материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Кокаин“ укупне бруто масе 4,06 гр, двије мрвилице са траговима зелене биљне материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“, три дигиталне ваге, опрема за вјештачку производњу опоне дроге „Марихуане“, четрдесет комада метака калибра 7,62мм, ПВЦ шприца запремине 5мл у којој се налази течност тамне боје, чији изглед и мирис асоцирају на уље „Канабиса“

Све мјере и радње предузете су под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука и Основног суда у Бањалуци, а након комплетирања и документовања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука ће против наведених лица бити достављен извјештај о почињеном кривичном дјелу.