Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљено КД тешка крађа и крађа

| Бања Лука | Петак, 25. новембар 2022.

  

Полицијски службеници Полицијске станице Прњавор, 24.11.2022. године, извршили су криминалистичку обраду над лицем А.А. из Вукосавља због постојања основа сумње да је починио кривична дјела „Тешка крађа“ и „Крађа“.

Наведено лице се сумњичи се да је кривично дјело „Тешка крађа“ извршио дана 09.11.2022. године, на начин да је у намјери стицања противправне имовинске користи, искористио одсуство власника породичне куће у мјесту Велика Илова, општина Прњавор, ушао у унуташњост куће, гдје је пронашао и отуђио новац у износу од 180,00 КМ. Такође, лице А.А. се сумњичи да је дана 12.05.2021. године извршио кривично дјело „Крађа“, на начин да је искористио одуство власника породичне куће у мјесту Мрчај, општина Прњавор, те је у намјери стицања противправне имовинске користи, ушао у унуташњост куће, гдје је пронашао и отуђио новац у износу од око 60,00 КМ.

О свему наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који је наложио полицијским службеницима да се након комплетирања и документовања предмета Окружном јавном тужилаштву Бањалука достави извјештај о почињеним кривичним дјелима.