Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Одржана едукативна предавања на тему ,,Стоп вршњачком насиљу“

| Мркоњић Град | Уторак, 29. новембар 2022.

 
 
 
     У оквиру превентивне кампање под називом ,,Стоп вршњачком насиљу“ коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске која има за циљ спречавање малољетничке деликвенције и вршњачког насиља, полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град су, данас 29.11.2022. године, у Основној школи „Петар Кочић“ Мркоњић Град организовали едукативна предавања за ученике која је одржао инспектор Управе за полицијску обуку.
     Циљ предавања јесте, да се ученици, информишу о спречавању свих облика малољетничке деликвенције и вршњачког насиља, као и које су санкције предвиђене за малољетне извршиоце у случају почињеног прекршаја и кривичног дјела.
      Такође, предавање је одржано са циљем да се ученицима укаже на опасности са којима се могу сусрести уколико неправилно употребљавају друштвене мреже, али и едукације младих на који начин да користе ‘’Facebook“  и ‘’Instagram'' и како да заштите свој профил како не би дошло до одређених негативности и злоупотреба од стране других лица.
Полицијски службеници Полицијске управе Мркоњић Град ће и у наредном периду  наставити са едукативним предавањима у основним и средњим школа. на подручју које покрива Полицијска управа Мркоњић Град