Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

На подручју Полицијске управе Мркоњић Град стање безбједности задовољавајуће

| Мркоњић Град | Уторак, 29. новембар 2022.

 

У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 29.11.2022. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец октобар 2022. године. Конференцији су присуствовали начелник Управе Милан Милекић, замјеник начелникаУправе Бранислав Караулац и начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.

Уводним излагањем, присутнима се обратио начелник Полицијске управе Милан Милекић који је истакао да је у октобру мјесецу 2022. године стање безбједности на подручју Полицијске управе Мркоњић Градбило задовољавајуће, те да у извјештајном периоду није било евидентираних кривичних дјела нити догађаја који би изазвали већу узнемиреност грађана.Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму.

Милекић је истакао да је у посматраном периоду евидентирано 12(17) кривичних дјела, што је мање за 5 кривичних дјела или 29,4% у односу на упоредни период. Од укупног броја евидентираних кривичних дјела 10 је из области општег криминалитета, 1 из области привредног криминалитетаи 1 кривично дјело против безбједности јавног саобраћаја. Коефицијент расвијетљености свих кривичних дјела износи 83,3%, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 66,67%.

У октобру мјесецу 2022. године евидентирано је 19(17) случајева нарушавања јавног реда и мира, више за 2 нарушавања или 11,8% у односу на упоредни период. Приликом нарушавања јавног реда и мира евидентиранасу22(23) прекршаја, мање за један прекршај или 4,3%.

Што се тиче безбједности саобраћаја, Милекић је истакао да је евидентирано 25(24) саобраћајних незгода, што више за једну незгоду него у упоредном периоду. Евидентирано је 6 саобраћајних незгода са повријеђеним лицима, од чега 1 са погинулим лицем и 5 са лакше повријеђеним лицима, док није било евидентираних теже повријеђених лица. У саобраћајним незгодана 1 лице је смртно страдало и 6 лица је задобило лакше тјелесне повреде.

Захваљујући константним активностима полицијских службеника, из саобраћаја је искључено 69  возила и 31 возач, од чега највише због вожње под утицајем алкохола 25 возача.