Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Појачане активности полицијских службеника у циљу спречавања вршења кривичних дјела недозвољене производње и промета опојним дрогама

| Добој | Сриједа, 30. новембар 2022.

 

 
Полицијски службеници Полицијске станице  Добој 1,  28.11.2022. године,  лишили су слободе лица иницијала  Ф.М. и М.М. оба са подручја града Добоја,  због основа сумње да су извршила кривична дјела „Неовлаштена производња и промет опојних дрога“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.
Полицијски службеници Полицијске станице Добој 1, истог дана на основу наредбе Основног суда Добој извршили су претрес куће, помоћних просторија и путничких аутомобила  које користе лица иницијала Ф.М. и М.М., оба са подурчја града Добоја, приликом чега је пронађена и одузета опојна дрога, хладно оружје и муниција.
Код куће коју користи лице иницијала Ф.М. је затечено лице иницијала Р.К. са подручја општине Тешањ, ФБиХ, приликом чега је код истог пронађена и одузета  ручно прављена цигарета тзв. „џоинт“ укупе тежине од 0,9 грама.
Код лица иницијала М.М. је пронађена и одузета дробилица за дуван и ручно прављени пакетић у коме се налазила бијела прашкаста материја укупне тежине од 1,4 грама. Код лица иницијала Ф.М. је пронађен и одузет пакетић у коме се налазила сасушена биљна материја укупне тежине од 2,1 грам, пакетић у коме се налазила бијела прашкаста материја укупне тежине од 4,3 грама, пакетић у коме се налазила бијела прашкаста материја укупне тежине од 25 грама и један самострел са  металном стрелицом.
Истог дана извршен је и претрес куће коју користи лице инциијала М.М. са подручја града Добоја, приликом чега је пронађена и одузета пушка са мецима, пакетић у коме се налазила биљна материја укупне тежине од 13 грама и пакетић са бијелом прашкастом материјом укупне тежине од 33,1 грам.