Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Бијељина одржала редовну конференцију о резултатима рада

| Бијељина | Сриједа, 30. новембар 2022.

 

 У просторијама Полицијске управе Бијељина одржана је данас редовна конференција о резултатима рада за мјесец октобар 2022. године. На данашњој конференцији је речено, да је у мјесецу октобру надлежним тужилаштвима поднесено је 59 извјештаја, којима је пријављено 65 лица, због основа сумње да су починили 75 кривичних дјела.   Од укупног броја пријављених лица, 58 је мушког и седам женског пола. Издвојили би, да је евидентирано и девет повратника у извршењу кривичних дјела. Забиљежена су и два малољетника у извршењу кривичних дјела. Коефицијент укупне расвјетљености кривичних дјела износи око 87%.
Стање безбједности на подручју наше Управе можемо оцјенити као задовољавајуће.
Против имовине евидентирна су 32 кривична дјела, што је за око 10% више у односу на упоредни период. Коефицијент расвсјетљености ових кривичних дјела је 75%.
У мјесецу октобру 2022. године евидентирана су 34 случаја нарушавања јавног реда и мира, што је за 8% мање у односу на упоредни период. Евидентирано је 40 лица која су починила прекршаје од чега је 38 мушког и два лица женског пола. Нису евидентирани малољетници у вршењу прекршаја, као ни нарушавања јавног реда и мира од стране пет или више лица.
Током мјесеца октобра евидентирано је 110 саобраћајних незгода, нису евидентиране незгоде са смртно страдалим лицима, забиљежено је пет са теже повређеним, док је 20 са лакше повређеним лицима
Напоменуо бих наше суграђане, да је од 01. новембра до 01. априла обавезно кориштење зимске опреме.  Апелујем на све возаче да поштују законске обавезе у погледу посједовања и коришћења зимске опреме, те да у саобраћају учествују са технички исправним возилом како би заштитили себе, али и друге учеснике у саобраћају.