Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Директор Кострешевић на Стратешком форуму главних тужилаца и директора полицијских агенција у БиХ

| Бања Лука | Сриједа, 30. новембар 2022.

Директор Полиције Републике Српске Синиша Кострешевић присуствовао је XXVI састанаку руководилаца тужилаштава и полицијских агенција на стратешком нивоу -Стратешки форум, који је јуче и данас одржану просторијама Државне агенције за истраге и заштиту.

На састанку је представљено ново Упутство о поступању и сарадњи овлаштених службених лица и тужилаца у провођењу радњи доказивања у току истраге и Препоруке из Трећег Peer Review  извјештаја – стручна анализа борбе против организованог криминала и корупције на основу конкретних предмета – приједлог мјера и активности из области сарадње тужилаштава и полицијских агенција.

Форуму су присуствовали главни тужилац Тужилаштва БиХ Миланко Кајганић, главни федерални тужилац Федералног тужилаштва Федерације БиХ Муниб Халиловић, в.д. главног тужиоца Републичког тужилаштва Републике Српске Миодраг Бајић, главни тужилац Тужилаштва Брчко дистрикта БиХ Зекерија Мујкановић, директор Државне агенције за истраге и заштиту Дарко Ћулум, главни инспектор Федералне управе полиције Мирко Купрешаковић, шеф полиције Брчко дистрикта БиХ Горан Писић и представници пројекта Високог судског и тужилачког савјета БиХ Амила Рахић и Александра Тодоровић.