Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Одржан састанак поводом „16 дана активизма против родно заснованог насиља“

| Приједор | Четвртак, 08. децембар 2022.

 

Руководство Полицијске управе Приједор присуствовало је данас Округлом столу који је у оквиру кампање „16 дана активизма против родно заснованог насиља“ одрржан у просторијама Центра за социјални рад у Приједору.

Размијењена су искуства субјеката потписника Протокола о поступању у случајевима насиља у породици на подручју града Приједора који се баве заштитом жртава насиља у породици, са акцентом на адекватан приступ и примјере добре праксе у заштити жена жртава насиља. Фокус је стављен и на значај системског одговора на сваку пријаву насиља, унапређење рада кроз превентивне активности, као и на значај изрицања заштитних мјера и упознавање жртава насиља са њиховим правима.

Имајући у виду статистички податак да су у овој години пријављена 144 кривична дјела насиља у породици и да је од 150 жртава насиља 127 женског пола,  активности кампање „16 дана активизма против родно заснованог насиља“ усмјерене су на заштиту права жена као приоритетан задатак свих субјеката који учествују у заштити права жртава насиља у породици.