Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Кампања „Слави одговорно, слави без ватреног оружја“ – апел грађанима да пријаве незакониту употребу ватреног оружја

| Приједор | Понедељак, 12. децембар 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор, подјелом информативног летка грађанимана Тргу мајора Зорана Карлицеу Приједору, започели су са реализацијом активности кампање „Слави одговорно, слави без ватреног оружја“ коју Министарство унутрашњих послова Републике Српске спроводи у периоду од 05. до 30. децембра.

У периоду кампање полицијски службеници ће интензивирати рад полиције у заједници и упознати грађане са посљедицама које могу наступити усљед нестручне употребе ватреног оружја, али и са законским одребама којима су предвиђене санкције за незакониту употребу ватреног оружја, до којег најчешће долази на окупљањима грађана као што су прославе, свадбе, крштења, рођендани и други видови славља.

Како би се спријечиле нежељене посљедице употребе ватреног оружја, подсјећамо грађане да свадбе, славе, крштења, рођендани и друга мјеста окупљања грађана на слављима, нису мјеста ни поводи за употребу ватреног оружја.

Незаконита употреба ватреног оружја кажњива је одредбама Кривичног законика Републике Српске, Закона о јавном реду и миру и Закона о оружју и муницији.

Полицијска управа Приједор апелује на грађане да сваку незакониту употребу ватреног оружја пријаве надлежној полицијској станици или позивом на бесплатан број 122, што могу учинити и анонимно.

Учините своје окружење безбједним. Не дозволите да се радост претвори у тугу!