Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Апел грађанима

| Бања Лука | Петак, 16. децембар 2022.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, предузимају све неопходне мјере и радње у циљу расвјетљавања кривичних дјела „Превара“ и „Крађа“, те проналаска извршиоца.

Надлежним полицијским станицама, 14.12.2022. године, два оштећена лица пријавила су, да су се са њима непознатим лицем на друштвеној мрежи договорила продају мобилног телефона, а потом се са истим нашли на претходно договореним адресама, односно у становима на подручју Града Бањалука, ради продаје телефона, којом приликом је након показивања телефона,  извршилац исти узео и под изговором да телефон покаже дјетету односно брату изашао из стана, након чега се није вратио у стан већ се удаљио у непознатом правцу.

О наведеном обавијештен је дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бањалука, који се изјаснио да се ради о напријед наведеним кривичним дјелима.

Предузимањем оперативно - тактичких мјера и радњи полицијски службеници су утврдили да се у оба случаја ради о истом лицу, те да је наведена кривична дјела починио на начин да је у намјери стицања противправне имовинске користи, на подручју Града Бањалука изнајмио два стана на дан на различитим локацијама, те са оштећеним лицима договорио наводну продају телефона, а потом исте отуђио на претходно описан начин, чиме је прибавио противправну имовинску корист у износу од око 2 900 КМ.

Полицијски службенци су утвдили иденитет извршиоца и за истим се интезивно трага.

Полицијска управа Бањалука апелује на све грађане да промишљено поступају у контактима са непознатим лицима и да не поклањају вјеру добро смишљеним сценаријима која су та лица припремила у циљу преваре и обмане грађана, те да у случају да грађани примијете лица за која се сумња да се баве оваквим видом преваре, одмах обавијесте најближу полицијску станицу или да позову на број телефона 122.