Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка задовољавајуће

| Градишка | Четвртак, 22. децембар 2022.

 

У Полицијској управи Градишка, данасје одржана конференција за новинаре на којој су презентовани резултати рада за мјесец мовембар 2022. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић, начелник Одјељења криминалистичке полиције Бојан Мишетић  иинспектор у Одјељењу полиције Дарко Новаковић.

У уводном излагању присутнима се обратио начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић, те истакао да је на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишкау мјесецу новембру 2022. године евидентирано је 35 кривичних дјела, што је за 52.2% више у односу на исти период  претходне године када су евидентирана 23 кривична дјела, а укупно су расвијетљена 32 кривична дјела или 91.4%, а по непознатом извршиоцу евидентирано је 14 кривичних дјела, од којих је расвијетљено 11 кривичнох дјела или 78.6%.

Анализирајући стање из области јавног реда и мира, евидентирано је 31 нарушавање јавног реда и мира што је за 3.1% мање у односу на исти период претходне године када су евидентирана 32 нарушавања.

Сагледавајући статистичке показатеље из области безбједности саобраћаја, повећан је број евидентираних саобраћајних незгода за 31.8% или у односу 58:44, а није  евидентирана ниједна саобраћајна незгода са смртно страдалим лицем.

Сагледавајући статистичке показатеље по свим сегментима стање безбједности на подручју Полицијске управе Градишка се може оцијенити као задовољавајуће.

У току мјесеца новембра 2022. године на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка евидентирано је 227 миграната/ у истом периоду 2021. године евидентирано је 48 миграната.

 Још једном подсјећамо грађане на превентивну кампању коју спроводи Министарство унутрашњих послова РС ,,Слави одговорно, слави без ватреног оружја“,а обзиром да нам предстоје божићни и новогодишњи празници, а како би исти протекли у миру и без нежељених последица, Полицијска управа Градишка, апелује на све грађане да се суздрже од употребе ватреног оружја и опасних пиротехничких средстава, те да поступају у складу са законским прописима, као и да не управљају возилима под утицајем алкохола.

Сходно томе, Полицијска управа Градишка ће предузети низ појачаних мјера и активности како у области криминалитета, тако и у области јавног реда и мира и безбједности саобраћаја (заштита имовине грађана, спречавања нарушавања ЈРиМ, појачане контроле и акције по саобраћају и сл), а све са циљем спречавања нарушавања ЈРиМ и повећања степена безбјдности.