Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Припреме МУП-а Српске за свечани дефиле у Источном Сарајеву у току

| Бања Лука | Уторак, 27. децембар 2022.

 

Министарство унутрашњих послова Републике Српске поводом прославе 09. јануара, Дана, Републике Српске предузима планске и појачане мјере безбједности у циљу одржавања повољног стања безбједности на подручју Републике Српске како би се овај празник прославио мирно и без инцидената – закључено је данашњем састанку Штаба безбједносне акције „Дан Републике Српске 2023“.

Састанку Штаба присуствовао је и министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран, којег је директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић, као руководилац Штаба информисао о свим активностима које се предузимају са безбједносног аспекта, али и о активностима које се предузимају у вези са организацијом свечаног дефилеа МУП-а који ће се одржати 9. јануара у Источном Сарајеву.

            Министар Каран је нагласио да треба предузети све безбједносне мјере и радње како би планирани догађаји у Бањалуци и Источном Сарајеву протекли мирно, те позвао грађане Републике Српске да дођу у Источно Сарајево 9. јануара и да својим присуством увеличају  Дан Републике Српске и сам свечани дефиле МУП-а Републике Српске.