Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Борба против свих видова криминалитета приоритет МУП-а Српске

| Бања Лука | Уторак, 27. децембар 2022.

 

Приоритет Министарства унутрашњих послова Републике Српске у наредном периоду је даље јачање његове улоге у борби против свих облика организованог криминала, са нагласком на спрјечавање трговине наркотицима и борбе против тероризма – сагласни су министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор полиције Републике Српске Синиша Кострешевић.

Они су данас одржали први радни састанак на којем су се сложили да треба и даље радити на јачању оперативне сарадње и партнерским односима са полицијама у регији и шире, а  све у циљу ефикасније борбе против транснационалног криминала, али и саме заштите грађана Републике Српске и њихове имовине.

Директор Кострешевић упознао је министра Карана са стањем безбједности на подручју Републике Српске – стањем криминалитета, јавног реда и мира и стањем у области безбједности саобраћаја, које је према свим параметрима оцјењено добро.

Министар и директор су договорили да ће у наредним периоду посјетити све полицијске управе у циљу сагледавања стања на терену.