Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска управа Бијељина одржала редовну конференцију о резултатима рада за мјесец новембар

| Бијељина | Уторак, 27. децембар 2022.

 

У просторијама Полицијске управе Бијељина одржана је данас редовна конференција о резултатима рада за мјесец новембар 2022. године. На конференцији је речено, да су полицијски службеници надлежним тужилаштвима поднели 64 извјештаја, којим је пријављено 79 лица, због основа сумње да су починили 82 кривична дјела. Од укупног броја пријављених лица, 72 је мушког а седам лица је женског пола.  Евидентирано је 16 повратника у извршењу кривичних дјела, као и шест малољетника који су извршили седам кривичних дјела а ради се о дјелима Тешка крађа и крађа по два, два дјела из области Злоупотребе опојних дрога и једно дјело оштећење и одузимање туђе ствари. Евидентирани малољетници су старосне доби од 16-18.година.

Стање безбједности на подручју Полицијске управе Бијељина у мјесецу новембру можемо оцјенити као задовољавајуће.Коефицијент укупне расвјетљености износи преко 88%.

Константно присуство полицијских службеника на терену, наши апели грађанима да  заштите и обезбједе своју имовину, те да сва сумњива лица и возила пријаве на број 122, довели су до  резултата да смо у мјесецу иза нас имали евидентирано 31 кривично дјело против имовине чији је коефицијент расвјетљености око 74%.

Током посматраног периода евидентирано је 39 случајева нарушавања јавног реда и мира, забиљежено је 58 прекршаја и 54 лица која су их починила. Од наведеног броја извршилаца 43 су мушког и 11 женског пола, као и 12 повратника. Евидентирано је и једно малољетно лице као извршилац прекршаја. Није било наушавања јавног реда и мира од стране пет или више лица.

На територији Полицијске управе Бијељина у мјесецу новембру није било пронађених мигранта која су илегално прешла границу Босне и Херцеговине.

У мјесецу новембру евидентирано је 77 саобраћајних незгода. Два лица су смртно стрдала, шест лица је задобило теже повреде док 19 лакше повређених лица.

Током протеклог мјесеца из саобраћаја су искључена 94 возача, највише возача је искључено због управљања под дејствома алкохола чак 89.

С обзиром на новогодишње и божићне празнике који су пред нама, како би  прошли на миран и достојанствен начин,  апелујемо на  грађане да у вријеме празника не управљају возилом под дејством алкохола, као и да се уздрже од незаконите употребе оружја,  како би празнике провели на миран и достојанствен начин.

Проведите предстојеће празнике у миру и весељу, а ми ћемо се пробринути да низом превентивних активности које предузимо допринесемо да предстојећи новогодишњи и божићни празници протекну у миру и без нежељених последица.