Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Поднесен извјештај против 17 лица због организованог криминала

| Бања Лука | Уторак, 27. децембар 2022.

 

     Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијели су Тужилаштву БиХ извјештај против 17 лица због сумње да су починила кривична дјела „Организовани криминал“ из члана 250. став 3. КЗ БиХ, у вези са кривичним дјелима „Неовлаштени промет опојним дрогама“ из члана 195. став 1. КЗ БиХ, „Неовлаштени промет оружјем и војном опремом те производима двојне намјене“ из члана 193. КЗ БиХ, „Помоћ учиниоцу послије учињеног кривичног дјела“ из члана 333. КЗ РС и „Прање новца“ из члана 209. КЗ БиХ.

 Ове активности спроведене су у оквиру заједничке акције МУП-а Републике Српске и МУП-а Кантона Сарајево, које су реализоване по наредбама Суда БиХ, а под надзором и уз координацију Тужилаштва БиХ јуче, 26.12.2022. године на подручју општине Соколац и Кантона Сарајево.

Лица се сумњиче да су у периоду од 2020. године до данас, дјелујући као организована криминална група, неовлашћено трговали опојном дрогом кокаин на међународном и то на територији БиХ, Србије, Хрватске и Краљевине Белгије.

Наведене акција је резултат још једне истраге у којој су се користили подаци  добијени из апликација „Скај“ и „Аном“, а у сарадњи са полицијским агенцијама Еуропол и ФБИ.