Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијска станица Пелагићево одржала предавања за основце

| Бијељина | Четвртак, 29. децембар 2022.

 
 Полицијски службеници Полицијске станице Пелагићево реализовали су предавања за ученике Основне  школе ,,Васо Пелагић“ у Пелагићеву у оквиру кампање „Слави одговорно, слави без ватреног оружја“.
Наведену кампању спродводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске у периоду од 05. до 30. децембра са циљем превентивног дјеловања на спречавању настанка посљедица усљед нестручне употребе пиротехниких средстава и посљедица незаконитог посједовања и употребе ватреног оружја.
Ученици су упознати да нелегално посједовање и употреба ватреног оружја угрожава безбједност грађана и имовине и да пиротехника може да проузрокује озбиљне тјелесне повреде и узнемири јавност у случају кориштења на јавним мјестима и мјестима окупљања већег броја грађана.
С обзиром на предстојеће новогодишње и божићне празнике Полицијска управа Бијељина апелује на све грађане да се уздрже од употребе пиротехничких средстава на начин који угрожава и узнемирава грађане и да сваку незакониту употребу ватреног оружја пријаве најближој полицијској станици или позивом на бесплатан број 122.