Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Завршена напреднаобука за полицијске службенике Жандармерије МУП-а Републике Српске

| Бања Лука | Четвртак, 29. децембар 2022.

 

Mинистар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран и директор полиције Синиша Кострешевић данас су у Центру за обуку присуствовали уручењу увјерења I групи полазника напредне обуке за полицијске службенике Жандармерије МУП-а Републике Српске.

Напредну обуку завршило је 37 полазника припадника Жандармерије, а сама обука трајала је два и по мјесеца.

Министар Каран је рекао да полицијски службеници који прођу основну и напредну обуку сасвим сигурно могу да одговоре и на најсложеније безбједносне изазове који могу стати пред Републику Српску и да не постоји такав безбједносни изазов за који наши полицајци нису опремљени и обучени.

Он је истакао да МУП Српске има елитне јединице које могу да штите уставни поредак Републике Српске, живот и имовину грађана и професионално обављају остале задатке.

                То нам даје обавезу да одржимо безбједно стање у Републици и да даље јачамо наше полицијске капацитете да могу, као и до сада, да одговоре безбједносним изазовима истакао је министар Каран.

                Министар Каран данас је обишао и Центар за обуку, те изразио задовољсто условима у Центру за обуку који полицијским службеницима обезбјеђује обуку по највећим стандардима.