Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

За вријеме празника Полицијска управа Требиње ће реализовати појачане активности с циљем одржавања повољног стања безбједности

| Требиње | Петак, 30. децембар 2022.

  

Полицијски службеници Полицијске управе Требиње ће до 20. јануара 2023. године да реализују појачане активности ради очувања повољног стања безбједности.

С обзиром да наступају новогодишњи и божићни празници, када се очекује већи прилив домаћег становништва у источну Херцеговину, као и долазак одређеног броја туриста на организовани дочек Нове године на Тргу слободе у Требињу, полицијски службеници ће појачати присуство на терену у дневним и ноћним часовима.

Такође, полицијски службеници ће у складу са оперативним информацијама по потреби реализовати и оперативно-тактичне мјере и радње с циљем осигуравања субјективне и објективне безбједности грађана и њихове имовине.

Полицијски службеници ће у дане празника појачати контролу возача путничких аутомобила са акцентом на вожњу под утицајем алкохола, лијекова или психоактивних супстанци. Подсјећамо, да је на територији коју оперативно покрива Полицијска управа Требиње, од 29. августа 2022. године, у фунцкији седам стационарних радара.

Полицијска управа Требиње још једном апелује на све грађане да се у вријеме празника суздрже од употребе пиротехничких средстава и ватреног оружја.