Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљено кривично дјела тешка крађа којим је причињена већа материјална штета

| Градишка | Петак, 30. децембар 2022.

 

 

            Полицијски службеници Полицијске станице Србац, 29.12.2022. године идентификовали су и лишили слободе лице иницијала Д.К. из Српца, који се сумњичи да је на подручју општине Србац, заједно са три малољетна лица, починио кривично дјело ,,Тешка крађа“ и лице иницијала Р.Ш. из Српца, који се сумњичи да је починио кривична дјела ,,Прикривање“ и ,,Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.

            Наиме, у Полицијску станицу Србац, 28.12.2022. године око 16,20 часова, оштећени је пријавио да је у мјесту Ресавац, општина Србац, од стране непознатог лица или више њих, извршенa провала у двије породичне куће, из којих је отуђена већа количина новца, оружје, телевизори, разни алати, чиме је причињена материјална штета у износу од око 25 000 КМ.

Оперативним радом полицијских службеника, идентификован је и лишен слободе Д.К. који се сумњичи да је починио кривично дјело ,,Тешка крађа“ са три малољетна лица на начин да су употребом физичке снаге и подесног алата дјеловали на улазна врата на двије породичне куће оштећеног, ушли у унутрашњост и из истих отуђили наведене предмете.

Даљим радом полицијских службеника, лишено је слободе лице иницијала Р.Ш. који се сумњичи да је од лица Д.К. откупио ловачку пушку која потиче из кривичног дјела ,,Тешка крађа“, док су код истог пронађене и одузете двије ручне бомбе.

Полицијски службеници Полицијске станице Србац настављају предузимати оперативне мјере и радње у циљу документовања предмета.

 

 О свему су обавијештени дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука и дежурни тужилац за малољетнике, који су наложили да се након комплетирања предмета против лица Д.К. и три малољетна лица поднесе извјештај о почињеном кривичном дјелу ,,Тешка крађа“, а против лица Р.Ш. извјештај за почињена кривична дјела ,,Прикривање“ и ,,Недозвољена поризводња и промет оружја или експлозивних материја“.