Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Апел грађанима поводом предстојећих празника

| Бања Лука | Петак, 30. децембар 2022.

 

Полицијска управа Бањалука реализовала је низ мјера и активности у склопу кампање Слави одговорноМинистарства унутрашњих послова Републике Српке, у склопу које су грађани упознати са опасностима и о могућим последицама које произилазе из незаконите и нестручне употребе ватреног оружја, посебно на мјестима гдје се окупља већи број грађана, као законским одредбама санкционисања за незакониту употребу.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 29.12.2022. године, лишили су слободе лице иницијала З.Ћ. из Бањалуке због почињених прекршаја из члана 34.,40. и 41. Закона о оружју и муницији. Наиме, наведено лице је у угоститељском објекту у Бањалуци на видном мјесту држало гасни пиштољ, а чију набавку, држање и ношење није пријавило надлежном органу. Лице З.Ћ. је подвргнуто испитивању на присуство опојних дрога којом приликом је утврђено присуство опојне дроге „Кокаин“. Наведени гасни пиштољ је уз потврду одузет, а о свему наведеном је обавијештен дежурни судија Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје.

Апелујемо на грађане да предстојеће празнике обиљеже на миран и достојанствен начин, да не користе ватрено оружје, петарде и остала пиротехничка средства, како не би дошло до узнемиравања грађана, самоповређивања или повређивања других лица. Посебно апелујемо, на све учеснике у саобраћају да поштују законске одредбе, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.