Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У оквиру појачаних мјера, контролом саобраћаја санкционисано 58 учесника

| Приједор | Уторак, 03. јануар 2023.

 

 

На подручју Полицијске управе Приједор током новогодишњих и божићних празника појачане су планске активности у циљу очувања стабилног стања безбједности, у оквиру којих су протеклог викенда реализоване локалне акције појачане контроле учесника у саобраћају.

Током трајања акције контролисано је 725 ученика у саобраћају, а због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја санкционисано је 58 учесника. Због управљања возилом под дејством алкохола санкционисана су 52 возача, од којих је 11 задржано лишењем слободе због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 1,5гр/кг, а лишењем слободе задржан је и један возач који је управљао возилом под дејством опојних дрога.

Полицијски службеници Полицијске управе Приједор ће у предстојећем периоду божићних празника у оквиру планских мјера и радњи вршити контролу учесника у саобраћају, те појачати присуство на мјестима јавног окупљања грађана са циљем превентивног дјеловања у циљу очувања стања безбједности. 

Полицијска управа Приједор позива грађане на одговорно понашање како би предстојећи божићни празници протекли мирно и достојанствено.