Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвјетљено кривично дјело „Разбојништво“ на штету златарске радње у Бијељини

| Бијељина | Уторак, 03. јануар 2023.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бијељина, расвјетли су кривично дјело ,,Разбојништво“ које је извршено 09.12.2022. године око 18,30 часова, на штету златарске радње у Бијељини уз претњу употребе ватреног оружја од стране два  непозната маскирана  лица.

Приликом извршења кривичног дјела отуђено је више мушких ланаца жутог злата, чиме је причињена материјална штета у износу од око 23.000,00 КМ.

Оперативним радом на терену полицијски службеници Полицијске управе Бијељина дошли су до основа сумње да су извршиоци кривичног дјела,, Разбојништво“ лица Х.В. и Х.А.обоје из Тузле. Наиме, наведени су према оперативним сазнањима након извршеног кривичног дјела ,,Разбојништво“ удаљили се изван граница Босне и Херцеговине, те је за истим  била расписана потрага. На основу расписане потраге лица су 02.01.2023. године од стране Граничне полиције лишена слободе приликом уласка у БиХ.

У току је криминалистичка обрада лица лишених слободе, након чега ће исти бити предати у надлежност и на даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Бијељини.