Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишен слободе због КД давање мита

| Бања Лука | Сриједа, 25. јануар 2023.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 25.01.2023. године, извршили су криминалистичку обраду лица А.Д. из Бањалуке због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Давање мита“.

Наиме, приликом обављања редовних послова и задатака, 24.01.2023. године у 22,35 часова у Бањалуци у улици Петра Великог, полицијски службеници су извршили засутављање и контролу путничког возила марке „Jeep“ које се неконтролисано кретало по коловозу. Извршеном конторлом утврђено је да је возилом управљало лице А.Д., које је одбило да се подвргне испитивању на присуство опојних дрога у организму, те полицијским службеницима понудио новчаницу у износу од 100 КМ, како би одустали од вршења службене радње.

Лице А.Д. је лишено слободе, а предметна новчаница је уз потврду одузета и о наведеном је обавијештен дежурни судија Окружног суда у Бањалуци.

Такође, лицу је уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 220. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

О свему је обавјештен тужилац Републичког јавног тужилаштва Републике Српске, који се изјаснио да се ради о кривичном дјелу „Давање мита“, те да се након комплетирања и документовања предмета против лица А.Д достави извјештај о почињеном кривичном дјелу у редовној процедури.