Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Од сутра у служби 290 полицијских службеника

| Бања Лука | Петак, 27. јануар 2023.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске промовисало је данас у Центру за обуку у Залужанима 284 кадета 23. класе Јединице за полицијску обуку – Полицијске академије и шест кадета девете класе за припаднике Специјалне антитерористичке јединице који су успјешно завршили школовање.

Онису положили свечану заклетву и уручено им је увјерење о завршетку полицијске обуке и стручног оспособљавања, као и рјешење о распореду у службу, тако да ће од сутра на улицама Републике Српске бити нових скоро три стотине младих полицајаца.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран је кадетима пожелио срећу у раду истакавши да већ сутра ступају на дужност.

Он је истакао да руководство Српске предано ради на кадровском и материјалном унапређењу МУП-а и да полиција веома снажно одговара свим изазовима.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да су млади припадници Министарства унутрашњих послова огледало Републике Српске.

Будите понос прије свега вашим породицама, мјестима из којих долазите, али и Републике Српске, рекао је премијер Вишковић.

Одлуком министра за постигнуте резултате у учењу и владању, похваљена су и награђена најбоља три кадета, и то Рајко Лукић, Млађан Шарић и Дајан Јошић. Најбољи кадет Рајко Лукић рекао је да је част бити најбољи кадет 23. класе.

Промоцији присуствују српски члан и предсједавајућа Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевадић, премијер Републике Српске Радован Вишковић, министар унутрашњих послова Синиша Каран и директор Полиције Српске Синиша Кострешевић.

Ова класа се исказала током школоваања и у хуманости – током  свог школовања учестовали су два пута у акцији добровољног даривања крви, а организовали су неколико хуманитарних акција за дјецу без родитељског старања.