Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

На подручју ПУ Бањалука појачане активности полиције

| Бања Лука | Понедељак, 30. јануар 2023.

 

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, у дане 28. и 29.01.2023. године предузимали су појачане активности на откривању и спречавању кривичних дјела и прекршаја на подручју које покрива ПУ Бањалука.

Оперативно тактичка мјера и радња рација на подручју Полицијске управе Бањалука извршена је у више угоститељских објеката, гдје је приликом контроле затечено 20 малољетних лица која су конзумирала алкохолна пића, исти су алкотестирани и код свих је утврђено присуство алкохола у организму. Обавијештен је Центар за социјални рад Бања Лука, а малољетна лица су предата родитељима. Због чињења прекршаја из члана 25. Закона о јавном реду и миру, односно точења и послуживања алкохола малољетним лицима и очигледно пијаним лицима издато је пет прекршајних налога конобарима и одговорним лицима у угоститељским објектима.     

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су 28.01.2023. године око 21,30 часова, приликом извођења оперативно тактичке радње рација у угоститељском објекту у Бања Луци, код лица иницијала Д.Ћ из Бања Луке пронашли и одузели пвц врећицу са 5,84 грама зелене биљне материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану,више импровизованих цигарета тзв. џоинт са траговима сагоријевања у којима се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану укупне бруто масе 1,4 грама, а код лица иницијала С.М пронашли су и одузели 0,22 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин.

Лица су лишена слободе и истима је уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога. О свему је обавијештен дежурни судија Основног суда Бањалука – Одјељење за прекршаје.