Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Санкционисан 21 учесник у саобраћају због присуства алкохола у организму

| Градишка | Понедељак, 30. јануар 2023.

 
     На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, у циљу повећања степена безбједности свих учесника у саобраћају, током викенда реализована је акција са акцентом на контролу присуства алкохола у организму, током које је санкционисан 21 возач.  
     Код једног младог возача утврђена је концентрација алкохола у организму до 0,30 g/kg, код девет возача утврђена је концентрација алкохола у организму од 0,31 до 0,80 g/kg, код седам возача утврђена је концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,50 g/kg и код три возача утврђена је концентрација алкохола у организму преко 1,50 g/kg.
    Један возач одбио је да се подвргне тесту испитивања присуства алкохола у организму, те су четири лица и лишена слободе.
    Полицијска управа Градишка ће наставити са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају.
      Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.