Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Из саобраћаја искључена 52 возила

| Приједор | Понедељак, 30. јануар 2023.

 

На подручју Полицијске управе Приједор у периоду од 25. до 27. јануара реализована је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу техничке исправности возила и посједовања зимске опреме.

Контролисано је укупно 457 возила, а због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја санкционисан је 241 возач.

Због почињених прекршаја који су били акценат контроле санкционисано је 208 возача, од чега 71 због непосједовања зимске опреме, 74 због мањих техничких неисправности и 63 возача због већих техничких неисправности или због одбијања да возило подвргне техничком прегледу. 

На технички преглед упућено је 60 возила, а због веће техничке неисправности из саобраћаја су искључена 44 возила, као и 8 возила због одбијања возача да возило подвргне техничком прегледу. 

Полицијска управа Приједор апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе и да посебну пажњу посвете техничкој исправности возила. Посједовање зимске опреме обавезно је у периоду од 01. новембра до 01. априла.