Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Форум за безбједност грађана града Градишка

| Градишка | Понедељак, 30. јануар 2023.

 

У сали за сједнице Скупштине града Градишка, 30.01.2023. године, одржана је сједница Форума за безбједност грађана града Градишка, на којем је присуствовао начелник Полицијске управе Градишка Бојан Шкорић и инспектор из Одјељења полиције Дарко Новаковић.

На Форуму је усвојен Записник са конститутивне сједнице Форума одржане 02.07.2021. године, а разматрана је и информација о стању безбједности на подручју града Градишка за 2022. годину, те је једна од тема Форума била и кретање миграната на територији града Градишка и утицај мигрантске кризе на безбједност грађана. 

Констатовано је да је на подручју града Градишка стање безбједности на задовољавајућем нивоу, те да су полицијски службеници Полицијске управе Градишка преузимајући мјере и радње из своје надлежности одржали повољно стање безбједности и у погледу заштите грађана и њихове имовине од лица која мигрирају преко територије града Градишка.

Такође, закључено је и да су све институције града Градишке дали допринос у одржавању позитивне безбједносне ситуације поводом мигрантске кризе.

Заједнички је оцјењено да ће се досадашња успјешна сарадња између полиције и локалне заједнице наставити и у наредном периоду, кроз отворен дијалог о заједничким очекивањима, потребама и евентуалним проблемима, а све у циљу одржавања и унапријеђења достигнутог нивоа међусобних односа и безбједности.