Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У оперативној акцији „Fly“ четири лица лишена слободе

| Мркоњић Град | Четвртак, 02. фебруар 2023.

 

 

Полицијски службеници Управе за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске и Полицијске управе Мркоњић Град данас су у оквиру реализације оперативне акције кодног назива „Fly“ лишили слободе четири лица Ж.П. из Шипова, Д.П. из Мркоњић Града, С.М. и Р.П. из Бања Луке због постојања основа сумње да су починила кривична дјела из области „Неовлаштене производње и промета опојних дрога“.

Приликом претреса на локацијама које користе осумњичена лица, а који су извршени на подручју Бањалуке, Мркоњић Града и Шипова, пронађено је и одузето: стартни пиштољ, војнички бајонет, одређена количина муниције, оружје, ручна бомба, одређена количина TNT експлозива, службене лисице, мобилни телефони, одређена количина бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин, ваге за прецизно мјерење са обрисима бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу кокаин,  снимач видео надзора, већа количина новца, као и други докази који се доводе у везу са извршењем кривичних дјела.

Наведена акција је спроведена по наредбама Окружног суда Бања Лука, под надзором Окружног јавног тужилаштва Бањалука, а у сарадњи са Управом за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске, Управом полиције, јединицом жандармерије-коњица и службени пси, и Полицијском управом Бањалука.