Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Током викенда пет лица санкционисно због злоупотребе опојне дроге

| Бања Лука | Понедељак, 06. фебруар 2023.

 

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, током протеклог викенда, радећи на спречавању чињења кривичних дјела и прекршаја из области злоупотребе опојних дрога, прекршајно су санкционисали пет лица.

Приликом обављања редовних послова и задатака, 03.02.2023. године око 19,00 часова, полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су у Бањалуци у улици Краља Анфонса XIII, уочили два непозната лица како конзумирају импровизовану цигарету тзв. џоинт. Легитимисањем је утврђено је да се ради о лицима О.Ш.  и А.Ш. Бањалуке. Од лица А.Ш. одузета је једна имровизована цигарета тзв. џоинт са траговима сагоријевања у којој се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“ укупне бруто масе 0,5 грама, а лице О.Ш. је подвргнуто испитивању на присуство опојних дрога, којом приликом је утврђено присуство опојне дроге „Канабис“ у организму. Лицима О.Ш. и А.Ш. су уручени прекршајни налози због почињених прекршаја „Конзумирање опојне дроге“ из члана 17. Закона о јавном реду и миру.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 03.02.2023. године, лишили су слободе лице С.Ш. из Бањалуке, због почињеног прекршаја из члана 174. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ. Наиме, полицијски службеници су током обављања редовних послова и задатака, извршили контролу путничког возила марке „Citroen“ којим је управљало лице С.Ш., које је подвргнуто испитивању на присуство опојних дрога, којом приликом је утврђено присуство опојне дроге „Канабис“ у организму.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 04.02.2023. године, приликом обављања редовних послова и задатака, уочили два непозната лица, од којих је једно по уочавању полицијских службеника од себе одбацило импровизовану цигарету тзв. џоинт. Контролом је утврђено да се ради о малољетним лицима, од којих је уз потврду одузета импровизована цигарета у којој се налазила зелена биљна материја која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „Марихуану“ укупне бруто масе 1,10 грама. Против малољетних лица ће бити поднесен извјештај о почињеном прекршају из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога надлежном суду.

О свему је обавијештен дежурни судија Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје.