Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Бањалуци три лица лишена слободе због управљања возилом под дејством опојних дроге

| Бања Лука | Сриједа, 08. фебруар 2023.

 

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука, 07.02.2023. године, лишили су слободе лица Б.Г., С.К. из Бањалуке и Б.Б. из Сокоца због почињених прекршаја из Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ.

Полицијски службеници Полицијске управе Бањалука су око 01,20 часова у Бањалуци у улици Београдска лишили слободе лице Б.Г. због почињених прекршаја „Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функцијаиз члана 24. Закона о јавном реду и миру и прекршаја из члана 152. 172. и 173. став 1. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ. Наиме, полицијски службеници су у улици Јеврејска уочили неправилно кретање путничког возила марке „BMW“, којим је управљало наведено лице које се оглушило на звучне и свјетлосне знакове полицијских службеника да заустави возило, већ се дало у бијег. Након  заустваљања возила и изласка из истог, лице Б.Г. се оглушило о законито издато наређење полицијских службеника и поново се дало у бијег, али је сустигнуто и лишено слободе. Лице Б.Г. је подвргнуто испитивању на присуство опојних дрога, којом приликом је утврђено присуство опојне дроге „Канабис“, „Кокаин“ и „Амфетамин“ у организму.

Лице С.К. из Бањалуке лишено је слободе, због почињених прекршаја из члана 184. и 173. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ. Наиме, полицијски службеници су током обављања редовних послова и задатака, oко 22,20 часова у Бањалуци у улици Мајевичка, извршили контролу путничког возила марке „Citroen“ којим је управљало лице С.К., које је подвргнуто испитивању на присуство опојних дрога, којом приликом је утврђено присуство опојне дроге „Канабис“ у организму.

Полицијски службеници су лишили слободе лице Б.Б. из Сокоца, због почињеног прекршаја из члана 173. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ. Наиме, полицијски службеници су током обављања редовних послова и задатака, oко 22,51 часова у Бањалуци у улици Браће и сестара Капор, извршили контролу путничког возила марке „Peugeot“ којим је управљало лице С.К., које је подвргнуто испитивању на присуство опојних дрога, којом приликом је утврђено присуство опојне дроге „Кокаин“ у организму.

О свему наведеном је обавијештен дежурни судија Основног суда у Бањалуци – Одјељење за прекршаје.