Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Годишњица страдања приједорских полицајаца

| Приједор | Сриједа, 08. фебруар 2023.

 

 

Поводом обиљежавања годишњице страдања приједорских полицајаца начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић са сарадницима, члановима Мјесне борачке организације МУП-а СЈБ-ЦЈБ Приједор и породицама погинулих полицајаца прислужио је свијеће и положио цвијеће на спомен плочу у просторијама Полицијске станице Приједор 2.

За стварање Републике Српске у Одбрамбено-отаџбинском рату своје животе положила су 74 припадника тадашњег Центра јавне безбједности Приједор, а на данашњи дан 1994. године погинуло је осам приједорских полицајаца, а пет их рањено.

Начелник Полицијске управе Приједор Сретоја Вујановић је у обраћању медијима рекао: „Данас смо прислуживањем свијећа и полагањем вијенаца испред спомен плоче, на још један дан јако тежак за приједорске ратне полицајаце, сјетили се погинулих припадника полиције у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату и на тај начин још једном показали да нису заборављени и да њихова жртва коју су уградили у темеље Републике Српске никада неће бити заборављена.“