Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Санкционисан 31 учесник у саобраћају због присуства алкохола у организму

| Градишка | Понедељак, 20. фебруар 2023.

 
      На подручју које оперативно покрива Полицијска управа Градишка, у циљу повећања степена безбједности свих учесника у саобраћају,током викенда реализоване су појачане актиности полицијских службеника на контроли присуства алкохола у организму.
     Током појачаних активности, 31 возач санкционисан је због присуства алкохола у организму.
      Код једног младог возача је утврђена концентрација алкохола у организму до 0,30 g/kg, код 18 возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,31 до 0,80 g/kg, код 7возача је утврђена концентрација алкохола у организму од 0,81 до 1,50 g/kg и код 2возача утврђена је концентрација алкохола у организму преко 1,50 g/kg, а три возача одбио су да се подвргне тесту испитивања присуства алкохола у организму, те је пет лица и лишено слободе.
     У склопу наведених активности, полицијски службеници Полицијске станице Градишка, 18.02.2023, године око 23,50 часова у улици Лијевчанска, град Градишка, извршили су контролу путничког аутомобила марке ,,BMW“ којим је управљао Г.В. из Градишке, те је исти одбио да да на увид лична документа полицијским службеницима и на тај начин ометао полицијске службенике у вршењу службене радње, након чега се путничким аутомобилом удаљио у непознатом правцу.               Даљим поступањем полицијских службеника у улици Деспота Стефана, град Градишка, пронађено је лице Г.В. који је и даље ометао полицијске службенике у вршењу службене радње, те одбио да се подвргне тесту ипитивања алкохола у организму, након чега је лишен слободе. По комплетирању предмета, против лица Г.В. због почињеног прекршаја по члану 220. Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ и прекршаја по члану 24.  Закона о јавном реду и миру (ометање државних органа у  вршењу јавних функција) биће поднесен захтјев за покретање прекшајног поступка надлежном суду.
      Полицијска управа Градишка, наставиће са сличним активностима и у наредном периоду, а све са подизањем свијести о безбједности свих учесника у саобраћају. Апелујемо на све грађане да се придржавају одредби Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, како би властиту безбједност и безбједност других грађана подигли на што већи ниво.