Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Због алкохола из саобраћаја искључено 67 возача

| Приједор | Уторак, 21. фебруар 2023.

На подручју Полицијске управе Приједор 18. и 19. фебруара реализована је акција појачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контролу брзине кретања возила и управљања возилом под дејством алкохола, опojних дрога или лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње.

Током трајања акције контролисано је 967 учесника у саобраћају. Због почињених прекршаја из области безбједности саобраћаја санкционисано је 148 учесника. 

Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја je искљученo 67 возача, а због утврђеног присуства алкохола у организму у количини преко 1,5 г/кг лишењем слободе задржано је 10 возача, као и један возач који је одбио да се подвргне алкотестирању. Због утврђеног присуства алкохола у организму лишењем слободе задржан је и један пјешак. 

Полицијска управа Приједор апелује на све возаче да поштују саобраћајна правила и прописе, посебно на возаче моторних возила да поштују ограничења брзине кретања и да не управљају возилом под дејством алкохола или других психоактивних супстанци.