Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Теслићу успостављен систем-видео надзора

| Теслић | Уторак, 21. фебруар 2023.

Начелник Полицијске управе Добој Слободан Радинковић је данас заједно са замјеником начелника Општине Теслић Милованом Станковићем озваничио почетак рада савременог система видео-надзора у овој општини који чини 14 камера на исто толико локација.

Начелник Радинковић је рекао да је овај систем за четири мјесеца пробног рада регистровао 1.100 прекршаја учествовања у саобраћају нерегистрованим возилом:

Репресија нам није примарни циљ, али се уз све друге послове видео-надзор показао као позитиван у рјешавању бројних кривичних дјела и саобраћајних прекршаја“.

Начелник Радинковић је додао да је новац за набавку опреме у износу од 40.000 КМ обезбиједила Општинска управа, а да је полиција била задужена за постављање и техничко увезивање камера са информационим системом Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Он је нагласио да је систем видео-надзора конципиран тако да буде проширен, те да локална власт намјерава да за наредну годину обезбиједи додатна буџетска средства.

Систем видео-надзора у Теслићу успостављен је у оквиру пројекта који МУП Српске претходних година спроводи на основу потписаних споразума са локалним заједницама по концепту „Безбједан град с циљем повећања безбједности грађана и њихове имовине, као и превентивног дјеловања у спречавању прекршаја и кривичних дјела.